zo'n 40 jaar geleden was dries vandenbroeck klaar met de verbouwingen en restauratie van de boerderij 't blauwhof waar hij het karrekot had ingericht als zijn atelier. voor de 30 daaropvolgende jaren werd "den atelier" een zeer productieve ruimte voor hem, maar ook voor heel wat andere kunstenaars. na zijn dood in 1995 bleef den atelier enkele jaren ongebruikt. in 2000 werd atelier blauwhof vzw opgericht om van 't blauwhof terug een ontmoetingsplaats voor kunstenaars te maken.

door het grafiekatelier open te stellen willen we kunstenaars de ruimte geven om zich verder te ontplooien. hier kunnen ze apparatuur en gereedschap gebruiken waar ze doorgaans zelf niet over beschikken. hier kunnen ze ook inspiratie vinden in de sfeer en de groene omgeving.

het grafiekatelier is er voor gevorderden die hun kennis en vaardigheden willen uitbreiden in een ongebonden atmosfeer. kunstenaars in de grafiek die volledig zelfstandig in een atelier kunnen werken.

het atelier beschikt over: hoogdrukpers, etspers, elektrische en manuele lithopers, zeefdruktafel, schuurtafel, afzuigkap, warmtafel, vernevelbak en lithostenen in alle formaten.

14 augustus 2023 was de laatste dag van de laatste workshop (monotype) in atelier blauwhof,
dank je om te komen en in 20 jaar van 't blauwhof samen een mooie creatieve plek te maken.

op naar de nieuwe toekomst.